BASHKIA TROPOJE

SKEMA E PROPOZUAR PER HERALDIKEN E RE TE BASHKISE

🔵 Mburoja simbolizon karakterin kufitar qe ka kjo zone ne prag te alpeve dhe te fushes se Kosoves. Kjo pozite e ka shnderruar historikisht kete treve dhe popullin e saj ne nje barrikade natyrore dhe njerezore ne mrojtje te vendit.

🔵 Gjeometria e thjeshtuar e gjethes se geshtenjes simbolizon nje element natyror por edhe nje burim ekonomik te zones.

🔵 Kjo forme lind nga gjeometria e gjethes dhe simbolizon nje nga boshtet e krahines qe i jep asaj forme dhe eshte njekohesisht nje prej burimeve me te fuqishme. Uji i kalter i Valbones pasi kalon nderthurjen e ngushte dhe te izoluar te maleve lidhet me Drinin nepermjet kaskades. Forca e ketij sistemi ujor kaq te jashtezakonshem e qe i perket Tropojes dhurohet dhe shnderrohet ne energji per gjithe Shqiperine.

🔵 Lahuta, ciftelia, kenget, vallja e Tropojes e muzika ne pergjithesi jane tipare dalluese nje nder elementet qe deshmojne kulturen origjinale autoktonitetin e popullit te Tropojes.

🔵 Element i marre nga instrumenti i lahutes dhe qe simbolizon besen, bashkimin, krahinen dhe 6 fiset historike te kesaj treve.

🔵 Element i marre nga gjethja dhe qe simbolizon majat madheshtore dhe te paarritshme te alpeve. Numri 6 eshte gjithashtu i lidhur me fiset e vendit, si nje prej elementeve te origjines se perbashket qe do ti perkase te gjitheve.

🔵 Kurora mbi steme simbolizon kullen, zemren e familjes, fisit dhe trashegimin e identitetit. Ndertese e fortifikuar e megjithate e hapur per miqte. Keto cilesi duhet te jene dhe ne thelb te zhvillimit (vecanerisht turizmit) ne zone. Tropoja, hyrje e Shqiperise dhe e alpeve duhet te jete gjithnje nje porte e hapur per dashamiresit por pa humbur vlerat dhe identitetin e saj te vecante.

🔵 Stema ka ngjyren e kalter dhe gri. Ngjyren e ujrave te kthjellta te Valbones dhe te majave me te larta te bjeshkeve.

▶️ TROPOJA Website ◀️